Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Fažana
Još malo o Barbarigi i Dragoneri


Novi List piše :
Potvrđene nezakonitosti prenamjene zemljišta u Barbarigi i Dragoneri

Glas Istre je u posjedu nalaza urbanističke inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prostornog planiranja iz kojeg je vidljivo da je prilikom postupka prenamjene Prostornog plana bivše Općine Pula za područje Barbarige i Dragonere iz ožujka 2001. godine došlo do niza nezakonitosti, nepravilnosti i proceduralnih propusta. Osim što će vjerojatno rezultirati poništenjem cijelog postupka prenamjene, nalaz ima i veliku političku težinu jer se pojavljuje u trenutku kada gotovo sve političke stranke u Hrvatskoj traže da se hitno preispita jeftina prodaja i naknadna prenamjena Barbarige i Dragonere a sve u svjetlu najavljenog megaprojekta »Brijuni rivijera« – najjačem adutu svježe potpisane koalicije SDP-a i IDS-a. Uvodni kraći opis pronađenih nezakonitosti prepisujemo iz dokumenata Ministarstva zaštite okoliša i prostornog planiranja.


– Iz dokumentacije nadležnih tijela, pribavljenih u tijeku inspekcijskog nalaza, razvidno je da je odluka o Izmjeni i dopuni Prostornog plana Općine Pule donesena bez poštivanja propisanih postupaka, bez prethodne javne rasprave, bez propisane dokumentacije i pravodobne obavijesti sudionicima u raspravi te bez mišljenja i suglasnosti za dva prihvaćena amandmana – piše u dokumentu koji su potpisali glavni urbanistički inspektor Držislav Dobrinić i pomoćnica ministra Slađana Miočić.

Zahtjev za prenamjenu – neutemeljen

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog planiranja je u ponedjeljak, 22. rujna 2003. zatražilo od istarskog župana Ivana Jakovčića da se u roku od osam dana očituje na utvrđene nepravilnosti prilikom prenamjene Barbarige i Dragonere. Slično je zatraženo i od Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave što pronađenim nepravilnostima daje dodatnu političku i pravnu težinu. Osim toga, inspekcijskim nalazom potvrđeni su mnogi navodi »Glasa Istre« koji je tijekom posljednje dvije godine u nekoliko navrata javnosti ukazivao na zemljišne malverzacije IDS-ove vodnjanske i županijske vlasti na brijunskom priobalju. Nalaz je, prije svega, potvrdio otkrića »Glasa Istre« iz ožujka ove godine kada smo u članku »Istarskom zemljom trguju čelni ljudi IDS-a« detaljno analizirali proceduru prenamjene Barbarige i Dragonere i već tada ukazali na mnoge nezakonitosti i malverzacije.

cijeli članak (Izvor: www.novilist.hr)


26.09.2003.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakFažana