Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Dnevnik putnika Zapisi s putovanja
Ministar opće prakse


Pula, 30. prosinca 2003.

Još dan-dva i ode još jedna godina. Godina uspona i padova, godina uspjeha i neuspjeha – kako je koga za'vatilo. Ja sam ove godine slabo putovao, pa nisam puno novoga ni doživio ni vidio po bijelome svijetu. I osjećam se "žo de bala". Uglavnom sam umjereno šljakao na podizanju tehnološko-intelektualno-informatičkog nivoa vodeće EU industrije – one Švapske. Sve skupa jedva da sam četiri mjeseca ove godine putovao okolo. A to vam je skoro pa ništa. I što je najbolje ništa pametniji se nisam vratio doma. Martin tam, Martin sim.

A dotle se kod nas otvorile autoceste, tuneli, održala predizborna kampanja, pa izbori, pa sjahaše Ivica da uzjaši Ivo (šteta da mu nije ime Marica – čisto rime radi), novi i stari saborski junci i vukovi položiše zavjet domovini (?!), Vladu formiraše i malkice okrnjiše i sve je pic-pic. Čista ćibu-ćiba poezija.

A ja, ne budi lijen i zločest, uvatio se da saznam malkice više o našim novim ministrima i članovima vlade pa odem na www.vlada.hr da upoznam ljude. Makar onako ofrlje. Red je da vidim tko će mi to vedriti i oblačiti slijedećih četiri godine (iz mojih usta u božje uši), da vidim koliko su kvalificirani i kvantificirani. Prvi umjetnički dojam: bljak - pola njih su ministri opće prakse. Novi i stari. Danas ministar obrane, sutra zdravstva, prekosutra koordinira gospodarstvo i ni sam ne zna šta ga još sve čeka, a čo'ek završio medicinu. Vala «Mašala».To je moj utisak samo na prvi pogled. More bit i da se varam. Pfuj-pfuj-pfuj pa ćop za yaya – da ne ureknem Vladu.

I onda se zamislim i velim sam sebi «Jebate! Pa što ne bi i ti jednog dana bio ministar? Školu imaš, iskustvo imaš, inteligentan jesi. Jedino što nisi pametan, ali to nema veze. Završi još neki tečaj, čisto ono da nadopuniš životopis odnosno CV. Diploma fakulteta nije dovoljna za neke funkcije.» Vidi šta je toga naredala nova EU ministrica. Milina čitati. Zato sam i ja odlučio da se doškolujem. Ali ono full. Prvo ću obnoviti svoje mukom stečeno znanje heklanja na satovima domaćinstva u osnovnoj školi. Ima moja mama još uvjek sačuvan kompletić za čaj koji sam u ta mračna vremena isheklao. Onda ću se potruditi da nadogradim to znanje suvremenim modnim trendovima i otići do brata u Milano pa tamo upisati kakav sedmodnevni tečaj krojenja i odmah potome zaokružiti znanje i dvotjednim studijskim tečajem šivanja. Milano je ipak jedan centar svjetske mode. Nije to isto kao da to sve odradim u Babinoj gredi.

Dok sam u Milanu mogao bih kod brata, u njegovom proizvodnom pogonu, započeti i studijski boravak s izučavanjem tehnologije alata za rezanje i krpanje autkaroserija. Običnih i aluminijskih – Audije sada rade od aluminija. Čisto da ne ispadnem blesava neznalica kad budem ministar i dobijem Audi sa šoferom. Moraš znat' više od šofera. Inače bi on bio ministar.

I eto ti biografije za ubit vola, a ne samo za postati ministar. S takvom biografijom i sa onim drugim znanjima i iskustvom mogu biti bilošta u vladi. Mislim na ministarske položaje, ne na nešto manje. I bio bih idealan ministar – u lijevoj, u srednjoj i desnoj Vladi, jer nisam pripadnik nijedne stranke. Jest da sam bio komunjara, ali to je bilo u prošlom životu. Jest da sam bio i onda protiv ondašnjih komunjara, a jest da sam i sada protiv tih istih komunjara. Nezgodno je jedino to što su se rasporedili po svim strankama pa sada ispadne da sam protiv svih, prava stara, namćorasta i ižvakana komunjara. I zato kažem «drugovi! ja nisam niujednoj stranci. Ja sam nestranački stručnjak i idealan sam ministar opće prakse u bilokojoj vladi!». Eto. Sad mi je samo da čekam kad će pasti Vlada. Ili barem da abortira neki od ministara.

Pozdrav od budućeg ministra opće prakse. Nisam više skitnica.

P.S: I sretna vam Nova 2004. godina. I meni također.


30.12.2003.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakDnevnik putnika