Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Kratke priče Laprdanje i pričanje, maštanje i sjećanja
Whites Only


- Salve.
- ??
- Bon đorno.
- ???
- Orkodindio, me kapiši o no?

- Jebo te jarac Mile, ovoga ne razumijem jednu riječ. – okupusi se napokon Željo pandur, dežurni u PU Istarskoj jutros, okrećući se kolegi Mili koji je pospano brljao po križaljci iz Jutarnjeg. – Mora da je neki Španjolac. Ništa ga razumio nisam. – doda Željo.
- Ma koji te španjolac strefio. To je onaj što nam je malao ovaj hodnik kad su se ona dvojica ispovraćala po zidu. To ti je Pepi Orkodindio. Tako ga znaju ovu puležani.
- E jebi ga, ja sam onda bio na godišnjem. Pa koji klinac ne govori da ga razumijem, a ne da mi tu trabunja. Koji mu je to jezik, strila u'nj trefila. Šta vam treba? – napokon odgovori kroz prozorčić Željo.
- Go perso osobna e mi okore una nuova.
- ??
- Orkodindio, sam zgubija ošobna iškažnica i mi rabi nova. Dove ke devo andar? – pokušava Pepi biti razumljiv.


- Isuse i Marijo, pola od pola nisam razumio. A najbolje da mu rečen da dođe kad se otvori oni novi šalter za talijance, a? Šta ti veliš Mile? – pokušava Željac izmusti malo pomoći od Mile. Mile je tu već dvije godine pa se privikao na ovu spiku.
- Pepi, ako oćeš odma riješit stvar onda idi po broj tamo u ulazu pa čekaj red na šalteru 6, a ako ti se ne žuri pričekaj koji dan pa dođi opet – imat ćemo poseban šalter samo za vas talijance – priskače Mile.
- ?? - Sada se čudi Pepi. Nije razumio kakav šalter za talijance spominje ovaj. Sjeća ga se kao zajebanta koji se stalno šalio onaj put kad je pituravao zid u hodniku. – Ke salter e ke talijanci? No te go kapi un kaco.- dodaje Pepi zbunjeno.
- Gledaj Pepi, za koji dan otvaraj se kod nas u PU jedan šalter gdje ćete vi talijanci moći rješavati sve svoje probleme na talijanskom jeziku. Dođeš i kažeš šta hoćeš i onda te od tamo upute i sve ti objasne šta moraš. Jesi me razumio? – trudi se Mile. Željac stoji i uči se. Ipak je Mile tu dulje i ko doma.
- Orkodindio !!! – zapanjeno će Pepi – Šalter za talijanci? Ma ke talijanci, noi siamo italijani, orkodindio. E kvesto e un škerco o per da vero?
- Ma bit će kad ti kažem. – uvjerva ga Mile. - Samo ti dođi za koji dan i sve ćemo ti mi srediti na talijanskom jeziku. Bilivmi. – kurči se sad Mile svojim znanjem jezika pred Željcem.
- Alora torno fra kvalke đorno. Gracije e bon đorno. – zahvaljuje Pepi i zbunjeno izlazi na kriva vrata.

- Ke štroncade de kvalke lekakulo de sopra. – brontuliva Pepi sebi u bradu i napokon nalazi prava vrata. Gleda šta piše na njima. Da nije slučajno «Whites Only».

Crni Roko

20.04.2005. - 210


07.04.2005.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakKratke priče