Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Dnevnik putnika Zapisi s putovanja
Happy T-people


Pula, prosinac 2004.

Nisam se dugo, dugoooo skitao nigdje po svijetu, već više od pol godine, pa sam se nekako ulijenio i otromboljio čitajući sve šta stignem i šta mi dođe pod ruku.

Tako sam danas dobio T-mjesečnicu. Nije obilata, tek pokoji listak pink boje, ali mi je ipak izmamila osmjeh na lice. Ne zato što to znači da nisam u drugom stanju, nego zato što govorim o T-mobile informativnom pink «newsletteru» kojim nas redovito opskrbljuju i žele nešto ljepše, bolje i više. Evo sada nam žele 'ugodne i radosne blagdane'. Hendrik Kasteel osobno.

Ne znam kome sve Hendrik to šalje, ali meni nije slao nikad do sada, pa ni ovaj put. Ja sam taj «newsletter» dobio na uvid zahvaljujući mojoj boljoj polovici. Glasio je na nju. Ja isto imam T-Mobile mobitel (to vam je isti klinac kao i VIP, ali mi je HT-Mobile nekako izgledao «hrvatskiji» dok nije postao T-Mobile nakon čega je to sve isti drek) , ali mene Hendrik ne šljivi jedan posto. Možda zato jer sam ja uvijek tmuran i nadrkan, pa i nisam reprezentativni uzorak prosječnog T-Mobile pretplatnika. Ja sam onaj koji kvari taj prosjek. A kako izgleda prosijek saznao sam kad sam na naslovnici «newslettera» ugledao Gopca kako ušuškan u kapicu Djeda Mraza umilno pokušava pajkiti na T-Mobile jastuku. I onda sam okrenuo dvije strane i vidio da to nije «newsletter» nego magazin Plus.

A unutra, ljudi moji, toliko sretnog naroda, veselih lica, širokih osmjeha.... ne moš vjerovati.

I sve sami klinci, nigdje nekog starijeg od 25 godina (čast Gobcu!), svi lijepi, zubi ko biseri. I Janica i Nika i Ana su tiu. I one vesele koketno stoje podbočene s kacigom pod jednom rukom i skijama pod drugom rukom, T-Mobile pink traka na čelu i sve tri sanjaju pobjedu na Sljemenu. Odmah na stranici iza Gobac, Anđa i Ivanka ljube nekakve žabe, veselo kradu čizme i zidnu ku-ku vuricu i razmjenjuju iskustva u šetnji po dućanimma.

Tu, skoro na duplerici, je i Deko Mraz. Zarumenjele obraščiće ukrasio očalama i blaženim osmjehom jer nam za bezbrižne blagdane donosi bon od 200 Simpa kuna, ako ga kupite. Uz to dobijete još sto kuna bonusa. Nemate pojma kako je to povoljno. Čista ušteda, ako to potrošite u roku 6 mjeseci. Ja imam još od kolovoza jedan takav Simpa bon i još mi ostalo 196,32 kune a trebam to potrošiti do kraja siječnja. Valjda hoću inače mi sve propade.

Stranicu dvije nakon toga slijedi ponuda raznih modela mobitela za svaki džep – od 1,00 kn pa do 5.333,00 kuna. To vam je idealan poklon za vašu maloljetni djecu. Posebno oni malo skuplji modeli s kamerom – tako se vaš malac može slikati svaki čas i slati vam slike doma da vidite gdje je i s kim je. Danas nikad nije na odmet biti previše oprezan. Droge i kojekakvi poroci vrebaju iza svakog ugla. Ja ne znam kako su nas naši roditelji uspjeli odgojiti da ne postanemo zgubidani, ljenčine ili nedajbože narkići. Vjerojatno smo zato mi danas stalno nadrkani. To je zato jer naši starci nisu imali mobitel. Jedva tek pokoji obični žičano-bakelitni model telefona koji je budio cijeli haustor kad je netko zvao.

Stranicu dalje saznajete da ako imate mobitel i ako ste Simpa onda imate roaming u Siriji i dalekom Japanu, ako vas slučajno put tamo nanese.

Opa, evo na strani iza idu ni manje ni više nego tri šesne cure sa TV-a. Nezavisne. Mislim na TV-kuće, a ne na cure. Vele da vole svoj posao. Valjda vole i još kakva nestašna muškardina, jer šteta bi bilo da cure propadaju uprazno i ostare bez veze. Jel' tako? Nisam ni čitao članak o njima nego sam odma prešao na rok scenu (nije Gobac). U stvari i to sam preskočio jer sam par stranica iza napokon zamjetio dva penzića. Šta oni tu rade? Neka štamparska greška ? Tipfeler? Jest da su veseli i uopće ne liče na naše CRO T-Penziće, ali ipak žustro raspravljaju o nečem preko tek ošišane ukrasne živice. Valjda o novom sporazumu Vlade i HSU Jordana oko nove formule za smanjivanje mirovina. Pardon, za usporeno povećavanje mirovina. Slijedi božićna HDZ-HSU akcija pod nazivom «Dobiš povišicu čim rikneš». Zato penzići ričite.

Eto to vam je manje više sve u novom broju T-Mobile magazina Plus koji bi se iskreno govoreći mogao zvati i T-Mjesečnica. Pisao sam ovo za sve one kojima ga, poput mene, Hendrik ne šalje ni redovito ni neredovito. Vi ostali, koji dobijate redovito T-Mjesečnicu, imate zadatak da se smijete, da promjenite boju lica u T-Pink, da odišete srećom što vam švabe naplaćuju impulse puno više nego što trošite i da se veselite novome tarifniku i obračunu impulsa. Onoga na sekunde. Možda i vi izađete na naslovnici neke nove T-Mjesečnice.

Bolje mi je da idem skitati po gradu i procunjati opet po Samanju knjige.

Pozdrav od Skitnice.


08.12.2004.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakDnevnik putnika