Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Kumina makrobiotika Kumina makrobiotska kuharica za zdravu prehranu mršavih i debelih sladoguza
Makrobiotika kao stil života i prehraneU rubrici 'Kumina makrobiotika' naći ćete članke, u stvari recepte, za pripremanje raznih jela iz umjeća kuhanja i makrobiotičke prehrane moje drage kume kojoj je ime .... Kuma. :-)
Ona se tome posvetila punim srcem i u tome je izuzetno uspješna. Jedino što ću ja povremeno ubaciti poneki svoj komentar (u stilu o.p. Stric), pokoju 'foru' ili šalu čisto da razbijem led i da poneki recept , koji kao i svaki recept zna biti 'suhoparan' ako nema neke male štorije uz njega, učinim zamamnijim, zabavnijim i probavljivijim.
Sjetite se samo koliko žara unose kojekakvi vinski stručnjaci u opisivanje mirisa, okusa i bukea raznih kušanja i kušnji vina - neki to znaju toliko nacifrati da i od obične kvasine ispadne vrhunsko vino s geografskim porijeklom. Just kidding.

Kod moje kume svu tu cifrastu priču opisivanja ona jednostavno ispusti, propusti ili zaboravi i onda cijeli recept liči više na liječničke upute kako jesti zdravo, a to se nikome baš previše ne sviđa i onda se tvrdoglave i jednostavno ne rade onako kako piše u uputama za pripremu i uporabu.

Nadam se da je to sada tako samo za početak, jer budem ja Kumu već nagovorio da i u svoje recepte unese barem malo svojeg duha kao što ga unosi u svoje kuharsko umijeće, da i vas malo obogati i da vam dotakne neku želučanu čakru (nadam se da ima i takvih) i potakne vas da si pripremite jela po njezinim naputcima. Pripremite ih na veselje sebi i svojim ukućanima ili prijateljima, a možete slobodno pozvati na kušnju i mene i predsjednicu žirija Kumu, a ja ću već nacifrati i nahvaliti vaše jelo u svoje ime i u ime cijelog žirija.

Dobar tek i dobro kuhanje žele vam Kuma i Stric.31.12.2008.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakKumina makrobiotika