Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Odasvud pomalo ?lanci sa svih strana i prijateljskih site-ova
MITO I KORUPCIJA

Iz bilježnice Robija K.

Ja sam dumao kako da miška uspijem rastegnit da mi naraste do tri. Onda sam zdumao da najbolje bi bilo da sa konopčićem vežem za njega neku knjigu i obisim. Samo sam se mislijo koju knjigu. Prvo sam se ja sitijo Ježove kućice. E ali onda sam skužnijo da Ježova kućica je dosta lagana i da neće mi se miško dovoljno rastegnit. Ja sam dumao: „Jebeš ti te srpske pisce kad ti od njih miško naraste maksimalno dva koma sedam!”

Piše: Viktor Ivančić

Ja i moj drug Dino smo bili u kamcelariji kod onog barba Evelina iz pandurije. Barba Evelin je žvakao čačkalicu i gingao se na katrigi. Ja i Dino smo gledali ga drito u oči. Barba Evelin je rekao: „Znači, učiteljica Smilja je od vas primala mito i korupciju?” Dino je rekao: „Tačno!” Barba Evelin je rekao: „Ma vidi ti kurvine ćeri! A koliko je uzela za mito i korupciju?” Ja sam rekao: „Po sto kuna!” Barba Evelin je pitao: „Za šta?” Dino je rekao: „Za ispravit nam ase iz matuše na duje!” Barba Evelin je rekao: „Ma vidi ti kurvine ćeri! Aj' opišite mi malo kako je počinjen delikt!” Ja sam rekao: „Najnormalnije, mi smo došli kod učiteljice Smilje u zbornicu i rekli smo joj dašmo joj dat svaki po sto kuna ako nam ispravi ase iz matuše!” Barba Evelin je pitao: „I? Jel uzela?” Dino je rekao: „Nije!” Barba Evelin je rekao: „Kako nije? Zašto nije, jebate?” Ja sam rekao: „Nije, jer je rekla da to su takvi asi da jedva se mogu ispravit i sa pesto kuna!” Barba Evelin je rekao: „Za pesto kuna?! Čekaj malo, znači ona nije uzela mito i korupciju?” Dino je rekao: „Nije, al' je tila!” Barba Evelin je rekao: „Kakve veze ima šta je ona tila, ne mogu je zato optužit! Nije uzela i gotovo!” Ja sam rekao: „Nije uzela samo zato šta joj je bila mala lovuša, razumiš! A mi nismo imali više! To je isto mito i korupcija!” Barba Evelin je rekao: „Ma je klinac, a di su mi dokazi? Nemoš nikog optužit za mito i korupciju ako nemaš dokaze!” Onda je moj drug Dino nagnijo se preko stola prema barba Evelinu i rekao je: „Daj nam po pesto kuna i imaćeš dokaze!” Barba Evelin je zavalijo se unazad na katrigi i rekao je: „Aaaaaaaa, to ste mislili... lukavo, lukavoooo...” Ja sam rekao: „Nema šanse da akcija ne uspije!” Dino je rekao: „Nou ćens! Mi smo ti maheri za anderkaver!” Barba Evelin je žvakao čačkalicu i dizao je ombrve. On je rekao: „Ali masu mi je to pljunit vam iljadu kuna... Ne znam, malo mi je to nesigurno...” Ja sam rekao: „Šta ti ima bit nesigurno, čoviče? Šta je veća lovuša biće ti teža optužnica!” Dino je rekao: „A i računaj da će se pandurija proslavit! Proširićete akciju Indeks!” Barba Evelin je rekao: „Ma kurac, akcija Indeks je na fakultetima, ovo je ipak osnovna škola...” Ja sam rekao: „Pa dobro, ne moraš je zvat Indeks! Zovi je Školska knjižica, kuri me bolac! Ili operacija Matuša!” Dino je rekao:

„A zamisli gušta kad te slikaju za novine di vodiš učiteljicu Smilju u lisicama, a? A?” Ja sam rekao: „Moš joj i zveknit dvi triske ako se bude opirala uhićenju! A?”

Onda je barba Evelin izvadijo iz ladice dvi od po pesto kuna i dao ih je meni i Dinu. Plus je na svaku nacrtao po mali križić u kantunu da budu označene novčanice. Plus je rekao nam da čim osumnjičena primi mito i korupciju da hitno nazovemo ga na broj taj i taj. Onda će pandurija u roku odma stupit u akciju. Barba Evelin je pitao: „Jel sve kjaro?” Ja i Dino smo rekli: „Kjaro!”

Onda sam za uru vrimena ja nazvao barba Evelina u panduriju na broj taj i taj. Moj drug Dino je stajao kraj mene u govornici i naslonijo je uvo na sluju. Ja sam rekao: „Halou? Ovdi anderkaver Robi!” Barba Evelin je rekao: „Pivaj! Jel imate dokaze?” Ja sam rekao: „Nemamo!” Barba Evelin je pitao: „Kako to misliš, nemamo?” Ja sam rekao: „Nemamo dokaze, al' imamo nove najkice!” Barba Evelin je podviknijo: „Šta ti to pričaš, jebate?!” Ja sam rekao: „Promjena plana! Skužnili smo da nam se više isplati za te đenge kupit najkice nego duje iz matuše!” Barba Evelin je urliknijo: „Spizdili ste lovušu?! Ne mogu virovat, jebate! Pa jel vi znate da ću vas iz ovih stopa doć pohapsit?! Pa nemoš se tako sa državom zajebavat!” Ja sam rekao: „Je, al' onda ide prijava za mito i korupciju!” Barba Evelin je pitao: „Kakva prijava?” Ja sam rekao: „Prijavićemo panduriju da nam je davala mito i korupciju da podmistimo mito i korupciju učiteljici Smilji! A? Jel dobra baza?” Barba Evelin je najprvo šutijo. Onda je on režao u sluju: „O jebati pas sve živo... O jebati pas sve živo i neživo... O pizdalivam materina razbojnička...” Ja sam šutijo i puvao sam u sluju. Barba Evelin je rekao: „A znaš šta, a uvatiću vas ja kad tad! A onda ću vam slomit kičme! Bubrige ću vam odvalit! Jaja ću vam skašit! Ne jebem pravnu državu nego ću se sa vama lično obračunat!” Ja sam rekao: „E tu ti je zajeb! Nema šanse da uvatiš ikog ko ima najkice! Sa najkicama na nogama svako je brži od vitra!” Moj drug Dino je doviknijo u sluju: „Tačno! Ko trči u najkicama dokazano je brži i od pandurije u motornom vozilu!” Ja sam rekao: „Ovi konverzejšn je gotov, mister polismen! Gud najk!” Barba Evelin je rekao: „Slušaj me vamo, pantagano! Ne isplati se čoviku šporkat obraz za pesto kuna! To da znaš! Sitna je to lova da sa čovik pretvori u govno! To isto da znaš!” Ja sam njega pitao: „Kojih pesto kuna, šta ti to pričaš?” Barba Evelinu je uletilo čudilo: „Kako? Pa zar vam nisam da po pesto kuna?” Ja sam rekao: „Je, al' koliko ćemo dobit od ove reklame za najk?”

PRIČA O MIŠKU

izvor: e-novine.com


14.02.2009.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakOdasvud pomalo