Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Zdravlje vodite zdrav život
Peludna alergija


Dolaskom proljeća nekima "svane", jer konačno mogu uživati u duljim, toplijim danima i slobodno vrijeme iskoristiti za boravak u prirodi. Drugima pak "smrkne", jer pripadaju dugoj listi osoba koje počne mučiti suzenje očiju, curenje nosa, otežano disanje ili ukratko - peludna alergija.

Peludna hunjavica obično započinje u ožujku i može potrajati sve do kraja listopada, a prati ju začepljen nos i curenje iz nosa, suzenje očiju, kihanje itd. Iako se ne može potpuno izliječiti, dobro odabranom terapijom simptomi se mogu držati pod kontrolom.


Krivo je zagađenje i globalno zagrijavanje, kriva je sve veća osjetljivost suvremenog čovjeka na okoliš, kriva je pretjerana higijena koja "slabi" obrambeni sustav... Sve to nabrajaju stručnjaci tumačeći neugodnu činjenicu da broj onih koje muče alergije raste svuda u svijetu. U mnoštvu alergija (kažu, koliko tvari, toliko mogućnosti za alergiju) ipak prednjače one sezonske, na pelud, koje počinju s proljećem i traju do jeseni.

Peludna alergija, mnogima poznata kao peludna hunjavica, peludna groznica ili alergijski rinitis, jedna je od najčešćih bolesti u svijetu. Nažalost, konačnog rješenja za bilo koju vrstu alergije, lijeka koji će zauvijek riješiti neugodne simptome u korijenu, još nema. Ipak, sve je više lijekova i terapija koje uvelike olakšavaju život s alergijom.

(Izvor: www.plivazdravlje.hr )

05.06.2007.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakZdravlje