Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Off the record
Arenaturist prodan Amerikancima


Kako zamesti tragove mukljaže oko Arenaturista?!

Agencije danas javljaju:

Tvrtka W2005/Dvadeset osam d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, koja kao dio američke Goldman Sachs Grupe, obavijestila je danas Zagrebačku burzu da je krajem prošlog tjedna zaključila obvezujući ugovor za kupnju 64,496 posto dionica pulske hotelske tvrtke Arenaturist.

Taj je ugovor, kako stoji u obavijesti koju prenosi Zagrebačka burza, navedena tvrtka zaključila 27. srpnja s dosadašnjim vlasnicima Arenaturista, luksemburškim tvrtkama Tacana i Granito S.A. te talijanskom tvrtkom Piovesana Holding S.P.A.

To zapravo znači da je Goldman Sach Grupa stekla većinski udjel u Arenaturistu, slijedom čega će, kako stoji u obavijesti koju prenosi Zagrebačka burza, tvrtka W2005/Dvadeset osam d.o.o. u skladu s hrvatskim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA-i) u propisanom roku podnijeti zahtjev za odobrenje javne ponude.

Istodobno, na Burzi je danas privremeno bilo i obustavljeno trgovanje dionicama Arenaturista zbog porasta njihove cijene iznad dnevnog limita. Trgovanje je nastavljeno iza 13 sati, kada je cijena te dionice bila 648,99 kuna, da bi u slijedećih pola sata dostigla 678 kuna. Na kraju prošlog tjedna dionica Arenaturista na Zagrebačkoj burzi imala je cijenu od 581 kunu.

Goldman Sach Grupa svoje je zanimanje za kupnju dionica Arenaturista javno iskazala početkom srpnja ove godine, 15-ak dana nakon što je tvrtka W2005/Dvadeset osam d.o.o. Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) podnijela prijavu namjere provedbe koncentracije.

Vijeće AZTN-a je sredinom srpnja tu koncentraciju ocijenilo dopuštenom, te da ona ne ograničava niti narušava tržišno natjecanja na mjerodavnom tržištu u Hrvatskoj.

Goldman Sachs Grupa na teritoriju Hrvatske prisutna je putem poduzetnika Linde Viličari Hrvatska d.o.o. i Still Viličar d.o.o., dok je W2005/Dvadeset Osam d.o.o. registrirana u ožujku ove godine za niz djelatnosti, uz ostalo i poslovanje nekretninama, upravljačke djelatnosti holding-društava, trgovačko posredovanje ze za pružanje turističkih usluga.

Na Zagrebačkoj burzi danas je objavljeno i financijsko izvješće Arenaturista za prvo ovogodišnje polugodište, koje pokazuje da je ta tvrtka prvu polovicu godine završila s 23,2 milijuna kuna gubitka, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine 13 posto niži gubitak.

Prošlu je godinu Arenaturist, po podacima iz godišnjeg izvješća sa Zagrebačke burze, završila s neto dobiti od gotovo 21 milijun kuna, što je 27 posto veća dobit nego je bila na kraju 2005.


30.07.2007.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakOff the record