Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Osobni stav
Čovjek konj


Čovjek konj - hrvatski predsjednik ? Ne, hvala.

Konj je plemenita i vrijedna životinja. Naročito ako ga jahač, kočijaš ili orač dobro upregne i drži pod kotrolom.
Reći za nekoga da je konj je nešto što sasma suprotno jer se pritom misli na priglupu, lijenu i nesposobnu osobu.

Kada pak netko sam za sebe kaže da želi biti konj onda se zamislite i priupitate sami sebe šta s tom osobom nije u redu. Pitate se da nije slučajno mentalno zaostao ili ga proganja osjećaj manje vrijednosti ili je samo neuka spodoba pa lupeta bezveze. Ili je to sve skupa ?

Međutim kada to čujete iz usta jednog predsjedničkog kandidata to onda ima puno dublje značenje. Dubina te i svih ostalih „umnih tvorevina“ predsjedničkog kandidata seže do dubine na koju se sije salata, matovilavc ili obična trava za ispašu konja i magaraca. Ne engleska nego obična hrvatska trava jer predsjednički kandidat ne govori engleski nego samo hrvatski, pa već samo spominjanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika dovodi predsjedničkog kandidata u stanje obranaškog pljuvanja po svima i svemu što mu milo nije.
Čak ni hrvatski ne govori baš čisto i razgovjetno već fuflja s puno sline u ustima i svojim bedastoćama i tjelesnim izlučevinama škropi oko sebe gdje god i koga god dosegne. Predsjednički kandidat na taj način i doslovno pokazuje kako je pljuvanje i samonapuhavanje njegova glavna predsjednička misao vodilja.

Nema smisla išta više pisati o tom primitivcu izglancanih kopita jer me izrazito vrijeđa o njemu čak i razmišljati, ali eto... probio se u završni krug zahvaljujući sirotinji, intelektualcima dvoznamenkastog IQ-a i kumovima s kojima bi želio vladati Lijepom našom, a ja ne bih volio da mu se san i ostvari.

Jednostavno se nisam mogao oduprijeti porivu da ipak ne kažem što mislim i da ne zagrebem u mrvu misli koje me opsjednu na samu pojavu ili spomen "velikog gradonačelnika" i predsjedničkog kandidata.

Ako kojim slučajem ta spodoba i postane hrvatski Predsjednik onda to može biti samo zahvaljujući biračkoj masi koja će na taj način iskazati stanje duha cijele nacije.

U tom slučaju ja ne želim više biti Hrvat, jer bi me duboko vrijeđalo da mi konj bude predsjednik.

Stric.

03.01.2010.
Nemoguće ostvariti vezu prema bazi podataka!
povratakOsobni stav