Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Kratke priče Laprdanje i pričanje, maštanje i sjećanja
PRIČE SA ŠANKA
Bechtel, Buhtel ili buhtl ?- Ej mala, daj mi još jednu malu.
- Kavicu?
- Ma kakvu usranu kavicu ! Od tolko kave mi bu herc mam flipnul. Medenicu, kad više ni lozovače. Ti bokca pa ni mi jasno kak morete ostati bez žganja. - brunda Ivek, zidar na bolovanju.
- E moj Ivek, pa ti ćeš mi se tu nabumbiti već rano ujutro. – zabrinuto će Draga, sisata pipničarka radi koje su mnogi navraćali u kafić.
- Naj se ti brinuti. To je medenica, a med je zdraf rano vjutri, ne? To ti je dobro za boljši seks. Bum ti pokazal jenput.
- Budeš, budeš... već sva drhtim. Jarac stari ! Baš mi takvi trebaju. – ljuti se ko fol Draga, a dotle Ivek pohotno gleda kako joj se sise tresu ljevo-desno dok briše šank.
- Čuj, si gledala sinoć vesti na telki?
- Joj Ivek, pa znaš da ti ja ta sranja ne gledam. Ja gledam samo one tele-novele kad stignem, ako se ne sunčam ili kad ne delam.

Ivek si je probao zamisliti kako to izgleda kad se Draga sunča, ali mu nikako nije uspjevalo, jer ga je skroz izbacila iz kolosjeka kad se nagnula da zamjeni gajbu piva ispod šanka. Dude su joj nahrupile van majice i on je skoro opal sa stolca za šankom.


- Isusek Draga, daj pripazi malo, ak' me ne dotuče kavica budeš me ti skecnula. No daj tu medenicu već jenput, slabo mi dojde kad te vidim. Mislim kad vidim kak se mučiš s tom gajbom.

Draga mu doda medenicu i dok se okrenula da mu dade čašu vode, medenice više nije bilo – Ivek ju je hapnuo u jednom žluku.

- Ufff. – strese se ko fol Ivek. - Mam mi je boljše.
- To sam ti štel povedati, - nastavi Ivek - gledal sam sinoć na vestima kak onaj nofi minister Kalameta maše z nekim papirjom o tome kak je Čačić sjebal stvar s onom cestom kroz Liku. Veli Kalameta da je on poklonil posel Amerima još dok je on bil ministar. Nekakvom Buhtelu. A Čačić veli da je to sve zakuhal onaj glavati Žužul dok je bil v Ameriki i da je tam delal za te Amere, ne sećam se da li hofiral ili lobotomiral, ali tak nekak. I da je, ko zna kolku, lovu za to digel. A sve ti se to plaća od krede koje zemeju od nekih drugih Amera, a koje bumo ti i ja i naša deca morali vraćati. Kužiš?

- Ma odi v' rit Ivek. Šta to mene briga, a? Ja tu rintam od ujutro do navečer i uvijek sam rintala i jedva krpala kraj s krajem pa mi je svejedno tko me muze, Žužul, Kalmeta, Čačić, Ameri ili ti. – figurativno će Draga.

Tras !!!

Ivek je ko pokošen spao sa stolca, zamišljajući kak to zgledi pomusti Dragu, a Draga je zabezeknuto stala i gledala kako Ivek leži na podu pogleda uprtog u strop. Izbečio je oči kao da će mu sad iz glave izletiti. Brzo je obletila oko šanka i nagnula se nad Iveka da mu pomogne, a one dvije dude-izdajnice su joj se opasno nagnule kao da hoće van iz majice. To je bilo preveć i Ivek je samo tiho zaječao, zakovrnuo očima i uhvatio se Dragoj za sise. Kaj bu bu, pomislio si je, neka me i pljasne, ali tome se ja nemrem odupreti. To su buhtli, pravi domaći, a ne ti neki američki Buhteli. Njih neka si Žužul slobodno nateže.

Crni Roko

10.06.2011.: 3202


20.07.2004.
povratakKratke priče štampanje broj čitanja:  25615 
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaš trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaža.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: