Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Osobni stav
Parkiranje na zelenim površinama


Prenosim članak koji, na jedan blagi način, opisuje našu stvarnost, stanje 'duha nacije' i, ako se ne probudimo iz sna koji nam već 20 godina uvaljuju dok im se debljaju obrazi i guzice, našu budućnost.

Ja bih ga naslovio: STOKO JEDNA !!! i poslao svima na koje se odnosi. Lokalno i globalno.

Stric.
Cijenjeni gradonačelniče Bandić, predstavnici Vlasti, poštovani Urednici, svi zainteresirani,

Ovim putem vam želim poručiti da sam danas dobio kaznu za parkiranje na zelenoj površini od 800 kuna. Kaznu su mi dali vaši specijalci, koji revno vrše svoju dužnost. Osim kazne, vaše postrojbe za specijalni rat tzv .zagrebački komunalni redari su mi kulturno odvukli auto iz Knežije u Strojarsku ulicu, gdje su mi osim kazne od 800 kuna, sasvim pristojno oduzeli još 500 kuna za šlepanje vozila sa vaše zelene površine.

Želio bih vam napomenuti da je praktički cijela Knežija parkirana na zelenoj površini, pa me to dovodi do sljedećeg pitanja : Zašto se samo meni uzeli 1300 kuna? Naime, zelena površina na kojoj sam se ja parkirao zapravo je javna prostitutka na kojoj se dnevno parkira:

redovito: 200 automobila (uključujući i stanare) tijekom dana: i preko 300 automobila (ako računamo one leteće koji nisu parkirani po cijeli dan ili tijekom radnog vremena (kao ja)).

Molim vas da od sutra vaši specijalci redovito odvlače sve te aute koji kažnjavaju vašu blatnjavu zelenu površinu.

Pravno gledano, hipoteza stoji, površina na kojoj sam ja parkirao jest zelena - ali vas molim jedno objašnjenje. Zašto ste odvukli samo moj automobil i tri - četiri susjedna? Da apsurd bude veći, kad sam primjetio da mojeg vozila nema, na mojem mjestu je već bio parkiran drugi automobil? Tko će kazniti njega? U potpunosti ću poštivati zakon i propise, ali onda tražim da to rade i svi ostali - pronađite sva vozila koja su bila i jesu parkirana na toj "zelenoj površini", pa im svima opalite 1300 kuna kazne kao i meni.

Prije nego što krenem u analizu mog problema koji će moj tekući račun pretvoriti u crvenu površinu moram vam nešto priznati.Punoljetan sam građanin republike Hrvatske. Redovito plaćam i prijavljujem porez. Plaćam tramvajske karte kad idem u centar grada. Redovito izlazim na izbore (nemojte se ponadati, ne bih glasovao za vas da ste i jedini kandidat, pa makar i na izborima za predsjednika dobrovoljnog vatrogasnog društva), vršim sve svoje građanske dužnosti itd. Nemam niti kriminalni dosje, niti se uz mene vežu bilo kakve dubioze, spreman sam priznati svoju krivnju, ako mi objasnite zašto ste oteli moj auto dok je ostalih 145 automobila ostalo na ilegalnom parkingu u Knežiji.

Krenimo od početka - zašto sam se ja uopće parkirao na Knežiji, a radim kod Vjesnikova nebodera. Do prije nekoliko mjeseci parkirao sam se kod Vjesnika, ali tada ste vi Gradonačelniče, odlučili da je okolica Vjesnika i cijela lijeva strana Savske ulice druga parkirna zona. Kako nisam menađer u javnom poduzeću ne mogu si priuštiti plaćanje parkinga koje je ionako ograničeno na dva sata ili 120 minuta, a ja radim punih osam sati. Ne mogu dobiti niti parkirnu kartu jer nisam stanar u spomenutom dijelu grada. Parkirališta oko Vjesnika su sada prazna jer tamo ljudi "delaju ko konji" kako bi vi rekli i ne mogu si priuštiti parking, pa masovno odlaze parkirati na zelenu površinu u Knežiji.

Osim toga, nigdje ne piše da je na toj zelenoj površini zabranjen parking pa sam mislio da ću vas lako, da oprostite, zajebat. Međutim, netko od vaših pametnih pravnika napisao je u zakonu o komunalnom redu da je zelena površina sva površina gdje nije označeno parkirno mjesto, pa ćete vi ovom prilikom, ispričavam se na izrazu, zajebat mene.

Ponavljam, prekršio sam vaš propis, ali zašto se sankcioniraju samo neki? Imate li vi možda posebne uređaje koji namirišu aute od sirotinje, umirovljenika, studenata i sl? Letimičnim pogledom na vaš parking u Strojarskoj ulici zaključio sam da su na meti oni koji se ne usude bosti sa rogatima.

Ako i dignete nekog tko vozi neku bjesniju pilu, sigurno znate da takvima nije problem platiti vaše izmišljene namete ili imaju nekoga tko će to srediti iznutra. Kad sam rekao jednom prijatelju što mi se dogodilo, odmah mi je rekao da se mogu žalit do mile volje i da mi to može riješiti samo netko "iz nutra". Ne bih nikad pristao da se to riješi "iz nutra", ali s obzirom na to da se to da riješiti na očito nelegalan način, kopiju ovog maila šaljem i na adresu državnog odvjetnika, koji će, ako ima osjećaj odgovornosti za svoj posao, vama u Holding poslati svoje specijalce pa da vidimo, oprosti na izrazu, kako svinja dere masnu krpu. (Znam da neće, ali nada umire zadnja).

Gospodine Gradonačelniče, ako se po zelenim površinama, parkirnim kartama, dnevnim kartama, gradskim pričuvama i ostalim dubiozima i bajkama kojih bi se posramio i Hans Christian Andersen, dere građanstvo glavnog nam grada, ali i ostatka države, molim vas da svoju socijalnu osjetljivost, s dužnim poštovanjem, zabijete u analni otvor. Koliko ste se vi puta pozvali na socijalu? I samom vam je jasno da ste licemjer, još malo i nadmašiti ćete i bivšeg premijera, ali i vašeg bivšeg stranačkog šega, čija vam je stranka omogućila deraćinu i kojoj to nije smetalo dok vi niste pomislili, da vas narodna masa, u najmanju ruku obožava i da ćete pobjeći na zelene površine Pantovčaka i iz tzv. najjače oporbene stranke.

Stanje mog tekućeg računa do 17 sati, 29. ožujka 2010. godine iznosilo je 499 kuna. Nakon plaćanja kazne za odvoz automobila bio sam u minusu jednu kunu, kad sam platio kaznu za zauzimanje zelene povšrine biti ću u minusu 801 kunu plus pet kuna poštarine. Ne treba zaboraviti da u međuvremenu moram jesti i natočiti auto u nadi da ga vaša divizija sa ponižavanje građane opet neće oteti. Sve u svemu, do plaće bi mogao biti u minusu i preko 3000 kuna, a to nije baš lijepo, jer će mi na minus sjesti i gospodin Franjo Luković, kod kojeg imam otvoren tekući račun. Znam znam, banke nisu socijalne ustanove, ali što mogu kad mi poslodavac kasni sa plaćom, a i doprinosi nisu plaćeni već šest mjeseci, pa zapravo radim na crno.

Cijeli članak pročitajte na stranicama Internet Monitora

(Izvor: www.monitor.hr )

01.04.2010.
povratakOsobni stav štampanje broj čitanja:  4385 
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaš trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaža.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: