Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
zanimljivosti zanimljivosti
Tesla se vraća kući!


TESLA Roadster

Tesla Roadster je vjerojatno najpoznatiji električni automobil na svijetu. Proizvodi ga američka tvrtka Tesla Motors, kapacitet mu je 52 kWh, te postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo četiri sekunde. S jednim punjenjem može prijeći otprilike 390 km, a punjenje traje oko 5 sati. Cijena ovog automobila je oko 130 tisuća eura, no na tržištu se mogu naći i znatno jeftiniji električni automobili.

U njemačkom gradu Essenu započela je RWE Tesla turneja koja najavljuje skoru budućnost u prometu: električne automobile na cestama europskih gradova.

Dvoje njemačkih studenata, vozeći najpoznatiji električni automobil Tesla Roadster, u sljedećih će 13 dana prevaliti više od četiri tisuće kilometara, posjetiti osam europskih zemalja te 17 gradova. Poruka je jasna: Europa je spremna za električne automobile – ekološki potpuno čiste. Turneja završava u Turskoj, u Istanbulu, čime se i simbolički spajaju dvije ovogodišnje europske metropole kulture - Essen i Istanbul.

U Hrvatskoj će se RWE Tesla turneja zaustaviti nekoliko puta. Prvo 23. rujna u Zagrebu, a 24. rujna u Labinu, gdje će biti postavljene prve stanice za punjenje električnih automobila. Nakon Labina, Tesla Roadster će krenuti prema Vukovaru na još jedno punjenje, odakle nastavlja svoje putovanje prema Istanbulu.Električni automobili smatraju se budućnošću osobnog prijevoza, pa ne čudi kako mnoge europske zemlje subvencioniraju svoje građane pri kupnji ovakvih automobila. RWE-ova tvrtka kćer RWE Efficiency već neko vrijeme promovira i postavlja infrastrukturu za punjenje električnih automobila diljem Europe.

Spomenuta turneja već je izazvala medijsku pozornost pa putovanje kroz Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju i Bugarsku prate televizijske ekipe iz Njemačke i Turske. Svi zainteresirani moći će pratiti napredak turneje i online – na Facebook stranici projekta (www.facebook.com/rweteslatour), na službenoj stranici RWE Mobility (www.rwe-mobility.com), a studenti će o svojoj avanturi redovito pisati blog.

O RWE-u:

S više od 71 tisuće zaposlenih i godišnjim prihodom koji prelazi 49 milijuna eura, RWE je jedna od pet vodećih energetskih kompanija u Europi. Bavi se proizvodnjom, distribucijom, prodajom i opskrbom električne energije i plina. RWE je jedan od najvećih proizvođača električne energije u Njemačkoj i u Velikoj Britaniji. Kontinuirano se šire na središnju i južno-istočnu Europu. Trenutno RWE opskrbljuje električnom energijom više od 14 milijuna i plinom oko 6 milijuna potrošača.

RVE 'crpna stanica' za električne automobile ... vrlo skora budućnost

16.09.2010.
povratakzanimljivosti štampanje broj čitanja:  4330 
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaš trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaža.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: