Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Osobni stav
Izvrtanje vrijednosti
Pismo majke drugoj majci

Draga gospođo,

Vidjela sam vaš energični protest pred televizijskim kamerama protiv premještanja vašega sina iz zatvora u Osijeku u zatvor u Lepoglavi. Čula sam kako se žalite na veliku udaljenost i financijske poteškoće koje će vas ubuduće odvajati od vašeg sina i da mu ne ćete moći često dolaziti u posjetu. Vidjela sam također svu medijsku buku koju su podigli novinari i TV reporteri da bi vam pomogli. Spominjali su i druge majke koje se nalaze u istom položaju kao i vi i pozivali su različite udruge za zaštitu ljudskih prava da vam pomognu.

Ja sam također majka i mogu razumjeti vaš protest i nezadovoljstvo. Želim se pridružiti vašoj borbi, jer kao što ćete vidjeti, postoji isto tako velika udaljenost koja me razdvaja od mojega sina. I ja radim i malo zarađujem, i u istim sam financijskim poteškoćama, da bih ga posjećivala.
S mnogo žrtve, mogu ga posjećivati samo nedjeljom, jer sve ostale dane radim, pa i subotom, da bih prehranila porodicu i svoju djecu. Posjetit ću ga slijedeće nedjelje. Možda još niste shvatili da sam ja majka sina kojega je vaš sin okrutno ubio na benzinskoj stanici gdje je radio u noćnoj smjeni da bi zaradio za svoje studije i pomogao porodici.

Dok vi budete grlili i ljubili svojega sina, ja ću položiti nekoliko cvjetova i upaliti svijeću na njegovom skromnom grobu na gradskom groblju. Ah, skoro sam zaboravila ...

Meni će oduzeti dio od moje skromne plaće da plate novi madrac vašem sinu, jer je iz protesta spalio dva prethodna madraca u zatvoru, u kojem ispašta okrutno ubojstvo koje je počinio zbog nekoliko tisuća kuna.

Da završim, još uvijek kao majka, molim sve da proslijede ovo moje pismo, kolikogod bilo intimno. Možda ćemo uspjeti zaustaviti ovo izvrtanje ljudskih vrijednosti. Ljudska prava bi trebala vrijediti samo za prave ljude.

Marijanka Parić Vunić, Osijek

27.10.2011.
povratakOsobni stav štampanje broj čitanja:  2519 
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaš trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaža.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: