Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
događaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite �ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemlji�nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
događaji što se zbiva u gradu i okolici?
LuCiD

Audio-fotografsko-animacijska ambijentalna instalacija Alekseja Orela

Četvrtak, 26. siječnja 2012. godine, u 19 sati
Multimedijalni centar LUKA, Galerija Anex, Istarska 30, Pula.

Postav možete pogledati do 16. veljače 2012. godine.

ťRad LuCiD govori o dvoličnoj stvarnosti današnjeg ljudskog života. Riječ je o petokanalnoj timelapse projekciji u sjeni dvostruko digitaliziranog oka, koje predstavlja samog učesnika života, ali i onog koji mu nudi i kontrolira životne izbore. Upravo ta prividna velika sloboda izbora se zapravo samo svodi na nečije unaprijed smišljene ponude slobode. Istih postajemo svjesni isključivo putem odmaka od njih i ogledavanjem samih sebe upravo onakvih kakvih jesmo, sirovim reflektiranjem vlastite pojave u ogledalu.

LCD ekran jest manifestacija našeg načina života, naš kanal kojim biramo svojevrsno lucidno sanjanje, samo povremeno se isključujući u prisutnu realnost. Stoga, ovim radom autor poziva posjetitelje na suočavanje s vlastitom dualnosti i nudi im, makar na kratko, svakom ponaosob, iskustvo vlastite prisutnosti.ť (Afrodita Bulajić, iz predgovora)

Aleksej Orel rođen je 1976. godine u Puli, gdje i danas živi i stvara. Fotografijom se počinje baviti u ranom djetinjstvu pod mentorstvom svog djeda Alojza Orela. Period odrastanja obilježili su razvoj znanja i eksperimentiranja u fotografiji, te traženje samostalnog fotografskog izričaja. Godine 1996. počinje njegov profesionalni fotografski rad u dnevniku Glas Istre. Tijekom godina postaje aktivni sudionik i član nekoliko fotografskih udruženja: Udruženja likovnih i književnih stvaraoca Pule (ULIKS-Pula) od 1995.godine, zatim Fotokluba Zagreb od 1996. godine, 2002. godine jedan je od osnivača fotokluba Format u Puli, gdje vodi i organizira više foto- tečaja za zaljubljenike u fotografiju, dok je od 2006. do 2008.godine predavač na ljetnim radionicama Hrvatskog fotosaveza te 2008. godine sudionik natječajnog seminara Fotosofija na kojem osvaja 1. nagradu u kategoriji Foto dvoboj.
Poštivajući fotografska pravila i ujedno pomičući granice istih, eksperimentira sa brojnim tehnikama uz pomoć kojih nastaju interesantna djela i ciklusi. Do 1998. godine, njegov rad obilježava individualni pristup djelu, eksperimentu i tehnici (fotogram, camera obscura, solarizacija, montaža, bariljef...). 1998. godina označava početak bavljenja digitalnom fotografijom, koja mu donosi nove slobode i izražavanja. Okosnica njegovog rada jest fascinacija vremenom u svim svojim implikacijama na fotografiju te često eksperimentira sa dužim ekspozicijama. Početkom 2010. godine, sklonost navedenoj fascinaciji dovodi ga do timelapse-a, video tehnike kompresije vremena gdje se fotografije animiraju u pokretnu sliku. Od početka fotografske zrelosti do danas, izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.


23.01.2012.
povratakdogađaji štampanje broj čitanja:  2072 
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaš trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaža.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: