Poslovni imenik
vijesti
danas
zanimljivosti
InfoTech
Humor
 
kolumne
Stričeva kuharica
Kumina makrobiotika
Dobra glazba
Portreti
Osobni stav
Škovacera
Duplerica
Moja Pula
More
Dnevnik putnika
Guzo na putu
Off the record
Zdravlje
Odasvud pomalo
 
gradski vodič
dogašaji
restorani
zabava
povijest grada
spomenici
prijevoz
smještaj
 
Kliknite i vidite ļæ½ta se krije s druge straneDostava stanja brojila el.energije.

Interaktivni plan grada Pule - CROMAPSUred za katastar.
Pregled zemljiļæ½nih knjiga.
Parentium - nezavisni portal grada Poreča
Guzo na putu Guzo putuje i piše iz Indija
Guzo na Novom Zelandu
Dan IV - East Cost
Landscape of New Zeland

Oiha, ekipo.


Je li sve spremno kod vas za iransku Novu Godinu? ;-)

Ovdje je i dalje fuul kull. :-)

Prekjucer kada smo se probudili - rekli smo - laganica, turisticki do krajnjih granica. :-)
Jutarnja rutina je prošla rutinski - dorucak i zapicili mi do jezera Matheson - koje je predivno, pogotovo kada jos nema vjetra - sto znaci sto ranije ujutro - jer se zrcale sve okolne planine - kao sto imate priliku vidjeti na slici. Okolojezerska setnja nam je trajala cca sat vremena, nakon cega je uslijedila voznja do vidikovca ledenjaka Fox - koji, brat bratu, ne moze konkurirati onima u Patagoniji, ali je impozantan - u svakom pogledu.
Slijedila je duga, ali interesantna voznja - zbog svega sto se usput moze vidjeti. Mi smo zastali na svega par mjesta - i to na - Knight point (slika 4), Ship Creek (slika 5) i na nekim slapovima - koji su bili manje interesantni nego sto su to nakupine kamenja napravljenih od raznoraznih ljudi. I mi smo imali svoj doprinos - sto zorno prikazuje fokusirana "gradjevina" na slici 7. :-)Landscape of New Zeland

Dosli smo do jezera Wanaka - gdje smo odlucili nociti na parkiralistu za self contained kampere.
Puhalo je za riknut, a neki gusti crni oblaci su se nadvili nad nama. U sest sati smo si namjestili sve moguce budilice da nas probude - ne bi li napravili neki treking od nekih 6-8 sati. Kada smo se probudili - mrkla mrakusa je jos uvijek bila, ali zvijezde na nebu su nam pruzile optimizam u jos jedan u nizu lijepih dana. Jutarnji ritual je odradjen poluskopljenih ociju, a kada smo dosli u istoimeno selo - Wanaka - taman se Visitor centar otvarao i ljubazna gospodja za pultom nas je odgovorila od nase nakane za trekingom, ali nam je sugerirali neke druge - a uzi izbor je pao na dva - od cega nam je jedan upao za oko. 1000-1200 metara nadmorske visine nam je ocito u ovomjesecnom horoskopu jer sve trekinge koje smo radili imali su otprilike tu nadmorsku visinu, a u prosjeku su nam trajali oko 5-5:30 sati. Kool. :-)

Landscape of New Zeland

Tako je bio i ovaj. Posto smo bili rani u planini gotovo da nije nikoga bilo. Popeli smo se, poslikavali i bas izgustali citavo vrijeme. Posto nam je Lovely bio pun shporke vode, vrijeme nam je bilo da se upustimo u tzv. dumping zonu i ispraznimo sto se ispraznit dade. :-) Nema problema. Klik tamo, klik 'vamo, otvori spinu 'vamo, tamo - i u tili cas imali smo opet cistog Lovelya.
Opet je bilo vrijeme da se zaputimo na put - ovaj put do najvise planine na Novom Zelandu - Mount Aoraki ili Mt. Cook. Mirjani ide sve bolje i bolje ova voznja po lijevoj strani, tako da se bojim sta ce biti kada dodje u Pulu.:-)


Landscape of New Zeland

Put nas je naveo da potrazimo slobodno mjesto na freedom camping parkingu pokraj jezera Pukaki - koje je takve boje da sam bas ostao - paf. Tirkizne boje. Najdublja tocka mu je 70 metara, a prosjek nekih 45. I jos kada se u daljini - nekih 60 km - vidi Cook taj prizor jednostvno ostavlja covjeka bez daha.
Mene je, npr., ostavila bez daha vecera na piknik stolu uz takav prizor. Neprocijenjivo. :-)

Dizanje je bilo dosta hladno - negdje oko 5C, ako ne i manje. Ritual je bio nesto brzi jer je bilo hladno, a i trebalo je vozili 50ak km do sela, od kuda se krece prema Mueller Hut-u - na visini upola manjoj od samo grdosije - gospodina od planine - Cook-a.
Dan je bio - predivan. Gotovo bez oblacka. Staza do Muellera je naporna jer se poola staze gre po 1880 skalina, a ostatak je grubo do sitni sipar, ali kada se popnete gore - docekaju vas - tko drugi nego Kee. :.)Landscape of New Zeland

Bas lipi dan je bio danas.
Poslije setnje i marende - put nas je doveo do Oamare - mjesta na pacifickoj obali - poznatog po pingvinima, a i necemu drugome, ali o tom - u iducem mailu. :-)

Ostavljam vas u prizorima koji su nas uveseljavali ovih tri dana. :-)

btw. Kako je na jednom kamenu na slici 3 pisalo - Life is beautiful. :-)

AlegriJa.
Guzo - the Sandfly killer :-)

ps. Nemamo vise problema sa sandflyevima - izgleda da sam ih istrijebio. ;-)

Landscape of New ZelandLandscape of New ZelandLandscape of New ZelandLandscape of New ZelandLandscape of New Zeland


19.03.2015.
povratakGuzo na putu štampanje broj čitanja:  1264 
PulaWireless

www.zutaminuta.com - vaƃā€¦Ć‚Ā” trajni glas na internetu.

Čistoća mora jadranskih plaƃā€¦Ć‚Ā¾a.

vremenska prognoza
Vremenska prognoza prema DHMZ
 
art & culture
foto galerija
razglednice
Art gallery
Poezija
Kratke priče
Borin bukvar
R&R priče i poezija
 
selo moje malo
Medulin
Premantura
Fažana
Bale
Valtura
 
Posjetite AQVARIVM na Fort Verudeli

Severino Majkus - slike, poezija i misaopretraživanje
upišite ključnu riječ: